Slinky springs brug 10-2018

 

De voetgangersbrug begint in de Kaisergarten, loopt over een stuk Alte Emscher heen en overbrugt het Rhein-Herne-kanaal op meer dan 8 meter hoogte om in het Volkspark te eindigen. De brugsculptuur werd door de kunstenaar Tobias Rehberger ontworpen.

Het brugproject „Slinky springs to fame“ vormt de eindpunten van het project „Emscherkunst 2010“. Met een kronkelende spiraal schept Tobias Rehberger een nieuwe, kunstzinnige overgang in het landschap. Als dragende constructie kwam in dit geval alleen een spanbandbrug in aanmerking, aangezien dit de lichtst mogelijke van alle mogelijke constructievarianten is, zowel met betrekking tot de materiaalbehoefte alsook tot de esthetische aspecten: Rehberger heeft een kronkelende spiraal voor ogen – licht, wild, onregelmatig, zoals een uitgeworpen touw. Vanwege de doorvaarthoogte voor de binnenkort op het Rhein-Herne-kanaal toe te laten containerschepen moet de brug een ongebruikelijke hoogte van tien meter bereiken. Dit wordt gerealiseerd met een meermaals kronkelend verloop aan beide zijden van het kanaal zodat de brug een totale lengte van meer dan 350 meter heeft. Bovendien voorziet het te realiseren concept in een nachtelijke verlichting van de brug.

Kersten Europe

Kersten Europe levert in totaal meer dan 8000 meter in drie dimensies gebogen aluminium profielen. De drie verschillende profielen met de maten 120 x 80 x 3,5 mm en 87 x 72 x 5 mm worden in de brug tot een doorlopende spiraal samengevoegd en verlenen de brug haar karakteristieke verschijningsbeeld. De aluminium profielen worden bij Kersten Europe in Duitsland in een groot aantal gedefinieerde curven in drie dimensies gebogen, mechanisch bewerkt en gehard.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.