Tin mines 06-2018

 

Het mijnbouw in St Agnes was gefocust aan de kust, zoals in St Just, maar het omliggend landschap was wel veranderd door de bouw van de kleine bedrijven van de mijnwerkers - kleine levensdonderhoudende boerderijtjes -  gecreëerd door het verbeteren van het heideland door huurpacht van de mijnwerkers families.

St Agnes dorp zelf is sterk gegroeid door de invloed van de mijnbouw en het " Miners' and Mechanics'  institute " is daarvan een goed voorbeeld van de zelf verbeterende initiatieven voor de mijnwerkers in die tijd...

De Towanroath pompmachine huis in Wheal Coates iseen ander iconisch gegeven van Cornisch mijnbouw landschap, dat zoals de "Crowns' motorhuis in Botallack, dat gesitueerd is op de klippen en erg vaak word gefotografeerd. Aan de topografie van het landschap kan je ook zien dat er al veel vroeger aan mijnbouw werd gedaan maar dan op een andere manier, op een manier dat ze "hushing" noemen. Ze stockeerden water in grote reservoirs en lieten dit dan plots leeglopen over een stuk land en zodoende werd het lichtere grondgedeelte weggespoeld en kwam de tin laag bovenaan liggen die ze dan zo konden ontginnen. Vlakbij vind je ook putten                                                                                                                                                   waar klei was opgegraven voor de "fix dips" of kaarsen voor de helmen van de mijnwerkers.

 

De foto's zijn deels genomen met de camera en deels met de drone voor een mooi overzicht.

Een dronefilmpje vind je bij de drone series.

 

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen